...
Kopers-bescherming
Uitstekend
4.7/5.00

Ruilen en Retourneren

Niet goed? Geld terug. Zo simpel is het. Als het item dat je besteld hebt, toch niet helemaal naar wens is, mag je het natuurlijk ruilen of retourneren. Onbeschadigde-, ongedragen- en ongewassen items mag je binnen 14 dagen ruilen of te retourneren. De bijgevoegde factuur kun je als retourbon gebruiken. Hierop geef je duidelijk aan welk item retour gaat, en deze retourbon voeg je bij, bij de retour.

Nadat het item retour is ontvangen, verwerkt Twinkels deze binnen maximaal 5 werkdagen. Je ontvangt na het verwerken van de retour altijd een bevestiging per e-mail. 

Twinkels verzendt haar bestellingen vanaf € 75,- gratis. Retourkosten zijn echter voor eigen rekening. Heb je een ander item of maat ontvangen dan besteld? Stuur dan een bericht naar info@twinkels.nl. Je ontvangt dan een gratis retourlabel.

WAT IS HET RETOURADRES VAN TWINKELS?

Retouradres
Twinkels Fashion & Lifestyle
t.a.v. Retouren
Ertveldweg 8a
5231 XB Den Bosch

RETURNISTA RETOURSERVICE

Om ruilen en/of retourneren nóg makkelijker te maken, werkt Twinkels samen met Returnista; een ophaal- en wegbrengservice die samenwerkt met DHL en UPS. 

Je kunt ervoor kiezen om je pakket op te laten halen of je pakket weg te laten brengen.

HOE WERKT PAKKET OPHALEN?

  • Ga naar twinkels.returnista.nl
  • Plan een ophaal-afspraak in op een locatie, en dag + tijdvak dat jou het beste uitkomt. Na het maken ophaal-afspraak ontvang je een Tikkie via SMS op het door jou opgegeven mobiele nummer om de verzending te betalen. Na betaling van de Tikkie is de ophaal-afspraak definitief. 
  • Je hebt geen etiket of printer nodig. Hier zorgt de bezorger voor.
  • De retourkosten met Returnista binnen Nederland voor het ophalen van een pakket zijn € 5,95

HOE WERKT PAKKET WEGBRENGEN?

  • Ga naar twinkels.returnista.nl
  • Als je ervoor hebt gekomen om je pakketje zelf weg te brengen, dan ontvang je na het betalen een e-mail van Returnista met een retourlabel. Je kunt vervolgens je pakket zelf wegbrengen naar een door jou gekozen DHL- of UPS-punt.
  • De retourkosten met Returnista binnen Nederland voor het wegbrengen va een pakket zijn € 5,45

IS RETOURNEREN MET POSTNL MOGELIJK?

Ja, geen probleem.

LET OP: Verstuur jouw retourzending altijd als pakket met een Track & Trace-code. Je kunt dan altijd zien of je pakket goed is afgeleverd. 

KAN IK EEN ITEM RETOURNEREN OF RUILEN IN EEN TWINKEL?

Je kunt zowel ruilen als retourneren in een van onze Twinkels in Den Bosch, Uden, Oss en Rosmalen mits je de retourbon volledig ingevuld kunt laten zien.

Er wordt in de Twinkels geen geld teruggegeven bij het retourneren van een webshop bestelling.

De wijze van terugbetaling is afhankelijk van de manier waarop je je product hebt betaald.In een Twinkel kun je uiteraard wel direct een ruiling doen of kiezen voor een tegoedpas. 

HOE WORD IK TERUGBETAALD?

De wijze van terugbetaling is afhankelijk van de manier waarop je de items hebt afgerekend.

Bij betaling via iDeal wordt het aankoopbedrag teruggestort op het bankrekeningnummer waarmee het product was betaald. Bij betaling via PayPal betalen we je terug via je PayPal-rekening.

Bij betaling via AfterPay wordt het bedrag van de door jou geretourneerde items in mindering gebracht op het totaalbedrag. Is de betaaltermijn al verstreken? Dan dien je de gehele rekening te voldoen om bijkomende kosten te voorkomen. Het te veel betaalde bedrag zal na ontvangst van de retourzending weer op je rekening worden teruggestort.

Heb je betaald met een Fashioncheque? Dan zullen we contact met je opnemen om de bankgegevens toe te sturen. We gaan dan over tot terugbetaling via overschrijving. 

WAT BETEKENT GRATIS RUILEN, EN HOE WERKT HET

Ruilen is mogelijk, maar alleen voor hetzelfde item in een andere maat of kleur. Schrijf duidelijk op de factuur welk item je wilt ruilen en voor welke item. Indien het artikel in de gewenste maat of kleur voorradig is, zullen wij deze direct en kosteloos opsturen na ontvangst van je retourzending. 

Wil je graag een ander item ontvangen? Plaats dan een nieuwe order. Van de geretourneerde items zullen wij het aankoopbedrag aan je terugstorten.

In een Twinkel kun je direct een ruiling doen of kiezen voor een tegoedpas.

Naar boven